• Посилання скопійовано

Обчислюємо акцизний податок, якщо спирт отримано до підвищення ставок, а алкоголь реалізується після

ДФС роз'яснила, як виробником алкоголю нараховується акцизний податок, якщо спирт отримано до підвищення ставок акцизного податку, а реалізація алкогольних напоїв здійснюється після. Як в додатку 3 до декларації акцизного податку відображається такий розрахунок?

Обчислюємо акцизний податок, якщо спирт отримано до підвищення ставок, а алкоголь реалізується після

Податківці в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.09) зазначили, що в графах 1-9 додатка 3 до Декларації акцизного податку декларуються оподатковувані обороти, які фактично відбулися у звітному періоді із урахуванням діючих у цей період ставок акцизного податку. В тому числі декларуються окремим рядком оподатковувані обороти з реалізації алкогольної продукції, виготовленої зі спирту, отриманого до зміни ставок акцизного податку.

Отже, при реалізації, в періоді після підвищення ставок акцизного податку, виробниками алкогольних напоїв залишків готової спиртовмісної продукції та продукції, виробленої із залишків спирту, спиртової суміші, які утворилися до змін розміру ставок, акцизний податок обчислюється, виходячи з обсягів реалізації такої продукції та ставок акцизного податку, діючих на момент реалізації незалежно від стану погашення податкового векселя (погашений чи непогашений).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»