• Посилання скопійовано

Операції з передачі пального підряднику для заправки техніки є реалізацією

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування акцизним податком операцій з передачі замовником пального підряднику без подальшої компенсації його вартості для виконання робіт

Операції з передачі пального підряднику для заправки техніки є реалізацією

ДФСУ у листі від 08.04.2016 р. №7874/6/99-99-19-03-03-15 зазначила, що суб’єкт господарської діяльності, який здійснюватиме будь-які операції, визначені пп. 14.1.212 ПКУ, є особою, яка реалізує пальне, і відповідно є платником акцизного податку.

Операції з передачі пального підряднику для заправки техніки є реалізацією пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ. Тому особи, які здійснюють такі операції, підлягають обов’язковій реєстрації як платники податку контролюючими органами за місцезнаходженням юридичних осіб, місцем проживання фізичних осіб — підприємців до початку здійснення реалізації пального.

Нагадуємо, що реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального заяви.

Здійснення госпсуб’єктами  операцій з реалізації пального без реєстрації платниками акцизного податку  тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців у розмірі 100% вартості реалізованого пального.

Окрім того, податківці зауважили: якщо обсяги реалізованого (витраченого) пального перевищуватимуть обсяги отриманого пального від інших платників акцизного податку, з яких сплачено акцизний податок, у підприємства виникатиме об’єкт оподаткування акцизним податком відповідно до п. 213.1 ПКУ.

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»