• Посилання скопійовано

У разі порушення порядку заповнення акцизної накладної можна подати заяву зі скаргою

Надходження такої заяви із скаргою буде підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки реалізатора пального

У разі порушення порядку заповнення акцизної накладної можна подати заяву зі скаргою

ДФС у Тернопільській області нагадує, що при реалізації пального особа, яка реалізує пальне, зобов’язана в установлені терміни скласти акцизну накладну та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН). Така реєстрація вважається наданням акцизної накладної отримувачу пального.

З метою отримання акцизної накладної/розрахунку коригування, зареєстрованих в ЄРАН, отримувач пального надсилає в електронному вигляді запит до ЄРАН, за яким отримує в електронному вигляді повідомлення про реєстрацію акцизної накладної/розрахунку коригування в ЄРАН та акцизну накладну/розрахунок коригування в електронному вигляді. Такі акцизна накладна/розрахунок коригування вважаються зареєстрованими в ЄРАН та отриманими отримувачем пального.

При порушенні особою, яка реалізує пальне, порядку заповнення та/або порядку реєстрації акцизної накладної в ЄРАН отримувач пального має право протягом 60 календарних днів, що настають за днем реалізації пального, подати до контролюючого органу заяву із скаргою на таку особу, яка реалізує пальне. До заяви додаються копії первинних документів, що підтверджують факт отримання такого пального.

Надходження такої заяви із скаргою є підставою для проведення документальної позапланової виїзної перевірки зазначеної особи, яка реалізує пальне.

****

Про особливості заповнення акцизної накладної читайте в роз'ясненні податківців тут, а також в аналітиці від редакції ось тут (для передплатників).

Усі новини на тему >>>

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»