• Посилання скопійовано

Переміщення алкогольних напоїв на орендовані склади в межах підприємства: що з оподаткуванням акцизом?

Чи оподатковуються операції з переміщення на орендовані підакцизні склади на відповідальне зберігання алкогольних напоїв (продукції) в межах одного підприємства з метою реалізації її в наступних періодах? Консультує ДФСУ

Переміщення алкогольних напоїв на орендовані склади в межах підприємства: що з оподаткуванням акцизом?

ДФС у листі від 25.05.2016 р. №11456/6/99-99-12-02-02-15 зазначила, що згідно з пп. 14.1.4 ПКУ передача алкогольних напоїв за договорами зберігання є реалізацію підакцизних товарів, відповідно є об’єктом оподаткування акцизним податком.

Своєю чергою не є об’єктом оподаткування внутрішнє переміщення алкогольних напоїв в межах одного складу з дотриманням вимог п. 14.1.6 ПКУ щодо визначення акцизного складу.

 Окрім того, податківці у листі зазначають: якщо госпсуб’єкт  має у своєму складі структурні одиниці, які не є юрособами, звіти заповнюються в цілому щодо підприємства з урахуванням усіх структурних одиниць.

При цьому зберігач відображає обсяги продукції у гр. 3 „залишок продукції на початок звітного місяця” та гр. 12 „залишок продукції на кінець звітного місяця” звіту № 1-ОА, а поклажодавець у гр. 14 „примітки” звіту № 2-РС зазначає обсяги алкогольних напоїв, які передані на зберігання.

В графах 1 - 9 додатка 3 до декларації акцизного податку декларуються оподатковувані обороти, які фактично відбулися у звітному періоді із урахуванням діючих у цей період ставок акцизного податку.

Таким чином, дані декларації акцизного податку за відповідний податковий період в частині реалізованої продукції повинні дорівнювати обсягам звітів № 2-РС та № 1-ОА.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»