• Посилання скопійовано

При переміщенні пального між складами у межах підприємства не виникає обов’язку складати акцизну накладну

ДФСУ розглянула питання щодо складання акцизної накладної при здійсненні операцій з переміщення палива у межах одного підприємства між складами, місце розташування яких у районах з різним кодом КОАТУУ

При переміщенні пального між складами у межах підприємства не виникає обов’язку складати акцизну накладну

Податківці у листі від 25.05.2016 р. №11469/6/99-99-15-03-03-15 надали роз'яснення з приводу виникнення обов'язку складати АН платником акцизного податку при переміщенні пального  між складами у межах цього підприємства, місце розташування яких у районах з різним кодом КОАТУУ.

Як відомо, платник податку при реалізації пального зобов’язаний скласти в електронній формі акцизну накладну за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального та зареєструвати в ЄРАН з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису уповноваженої платником особи.

При цьому реалізація пального для цілей оподаткування акцизним податком — це будь-які операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів купівлі-продажу, міни, поставки, дарування, комісії, доручення (у тому числі передача на комісійну/довірчу реалізацію), поруки, інших господарських та цивільно-правових договорів або за рішенням суду, іншого компетентного державного органу чи органу місцевого самоврядування за плату (компенсацію) або без такої, які передбачають перехід права власності або права розпорядження, а також передачу (відпуск, відвантаження) пального на підставі договорів про виробництво із сировини замовника. Не вважаються реалізацією пального операції з передачі (відпуску, відвантаження) пального на митній території України на підставі договорів зберігання.

Як зазначають податківці у листі, по суті операція з переміщення у межах одного підприємства між складами, місце розташування яких у районах з різним кодом КОАТУУ, не належить до операцій з реалізації пального.

Отже, у такому разі не виникає й обов’язку складати акцизну накладну на обсяги пального, що переміщуються у межах одного підприємства.

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»