• Посилання скопійовано

Як до облікової картки платника в СЕАРП вноситься обсяг пального, ввезеного на митну територію України

Податківці розповіли, що обсяг ввезеного на митну територію України пального, за який сплачено акцизний податок, автоматично вноситься до облікової картки платника в СЕАРП

Як до облікової картки платника в СЕАРП вноситься обсяг пального, ввезеного на митну територію України

У податківців запитали: як до облікової картки платника в системі електронного адміністрування реалізації пального (СЕАРП) вноситься обсяг пального, ввезеного на митну територію України, з якого сплачено акцизний податок, в т.ч. якщо суб’єкт господарювання ще не зареєстрований платником акцизного податку з реалізації пального на момент оформлення митної декларації (у тому числі попередньої та тимчасової)?

ДФС відповідає ("ЗІР", категорія 116.13): обсяг ввезеного на митну територію України пального, за який сплачено акцизний податок, автоматично вноситься до облікової картки платника в СЕАРП відповідно до поданої до контролюючих органів митної декларації (у тому числі тимчасової).

При цьому особа, яка ввозить на митну територію України пальне, має бути зареєстрована платником акцизного податку в СЕАРП. Не передбачено внесення до СЕАРП обсягу ввезеного на митну територію України пального особою, яка не зареєстрована в СЕАРП платником акцизного податку.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»