• Посилання скопійовано

Розраховуємо суми податкового зобов'язання з акцизу і ПДВ при роздрібній торгівлі підакцизними товарами

Податківці нагадали як розраховувати суми податкового зобов'язання з акцизного податку та ПДВ з реалізації госпсуб'єктами роздрібної торгівлі підакцизних товарів

Розраховуємо суми податкового зобов'язання з акцизу і ПДВ при роздрібній торгівлі підакцизними товарами

Для підакцизних товарів, реалізованих відповідно до пп. 213.1.9 ПКУ, ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної або міської ради у відсотках від вартості (з податком на додану вартість) у розмірі 5% (пп. 215.3.10 ПКУ), а у разі неприйняття такого рішення цей податок справляється із застосуванням мінімальних ставок (пп. 12.3.5 ПКУ). Тож,  незалежно від наявності прийнятих місцевими радами рішень, ПКУ передбачена єдина ставка податку - 5%.

Сума податкового зобов'язання з акцизного податку з реалізації госпсуб'єктами роздрібної торгівлі підакцизних товарів (ПЗа) становитиме:

ПЗа = ФРЦ: 105 х 5, де ФРЦ - фактична роздрібна ціна, за якою реалізують нафтопродукти.

Сума податкового зобов'язання з ПДВ (ПЗпдв) складатиме:

ПЗпдв = (ФРЦ - Пза): 120 х 20.

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»