• Посилання скопійовано

Відпуск пального для власних потреб: коли виникає роздрібний акциз?

З'явилось чергове роз'яснення податківців щодо порядку сплати роздрібного акцизного податку у разі відпуску пального стороннім компаніям

Відпуск пального для власних потреб: коли виникає роздрібний акциз?

ДФСУ у листі від 07.07.2016 р. №14783/6/99-99-15-03-03-15 роз'яснила: у разі заправки пальним власної техніки через власні паливозаправні колонки, за відсутності розрахункових операцій, без застосування РРО та у разі використання палива виключно для власних потреб, такі операції не є операціями з реалізації пального в розумінні абзацу третього пп. 14.1.212 ПКУ. У такому випадку сплачувати акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів не потрібно.

У разі здійснення операцій з фізичного відпуску пального одночасно для заправки як власної техніки, так і техніки сторонніх організацій, об’єктом оподаткування акцизним податком з роздрібного продажу є операції з фізичного відпуску пального для заправки автотранспорту сторонніх організацій.

В інших випадках, коли операції з відпуску пального належать до операцій з реалізації пального у розумінні абзацу третього пп. 14.1.212 ПКУ, госпсуб’єкт повинен сплачувати акцизний податок з роздрібного продажу підакцизних товарів на загальних засадах.

Докладніше про те, коли доведеться реєструватися платником акцизного податку та сплачувати акцизний податок у разі використання пального для власних потреб, читайте тут (для передплатників)>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»