• Посилання скопійовано

Мінімальні ціни на алкоголь планують підвищити

Оприлюднено проект постанови Кабміну, яким пропонується збільшити розмір встановлених мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв

Мінімальні ціни на алкоголь планують підвищити

21 липня ДФС оприлюднила проект постанови Кабміну «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 30 жовтня 2008 р. № 957» (завантажити).

Як зазначено у пояснювальній записці, проект постанови розроблено з метою:

- приведення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв вітчизняного та іноземного виробництва у відповідність до економічно обґрунтованих витрат на виробництво та реалізацію такої продукції в Україні;

- запобігання нелегального виробництва і обігу алкогольних напоїв та збільшення надходження податків і зборів до бюджету.

На сьогодні діють мінімальні ціни, які запроваджено у червні 2014 року. На думку Кабміну, їх рівень не відповідає реальним витратам суб’єктів ринку на виробництво та торгівлю алкогольними напоями та ставкам акцизного податку, цінам на енергоносії, сировину та іншим складовим ціни.

Тому проектом постанови пропонується збільшити розмір встановлених мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напої.

Дія проекту постанови поширюватиметься на всіх суб’єктів господарювання, які здійснюють  реалізацію алкогольних напоїв.

Зауваження та пропозиції до проекту постанови приймаються від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань протягом двох тижнів на адресу:

- розробника:

  • поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент податків і зборів з юридичних осіб, 
  • електронну – litzenziya@sfs.gov.ua,

- на адресу Державної регуляторної служби України –01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»