• Посилання скопійовано

Електромобілі звільнять від акцизного збору

Транспортні засоби з електричними двигунами можуть звільнити від акцизу. Законопроект, що передбачає зміни до оподаткування екологічних автівок, пропонується на розгляд народних обранців

Електромобілі звільнять від акцизного збору

Як повідомляє Закон і Бізнес, в парламенті зареєстровано законопроект «Про внесення змін до розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (щодо стимулювання ринку електромобілів)» (№4033а).

Документ пропонує тимчасово до 1 січня 2020 року звільнити від оподаткування акцизним податком операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Крім того, проектом пропонується надати платнику податків право додати вартість придбаного в Україні електромобіля до витрат, дозволених до включення до податкової знижки. Однак у розмірі, який не перевищує суму оподатковуваного доходу платника податку, відображеного в річній податковій декларації. Можливість включити такі витрати до податкової знижки надається протягом одного року на придбання електромобіля, який вперше реєструється в Україні, незалежно від наявності або відсутності іноземних актів держреєстрації.

Автори проекту відзначають, що його розроблено з метою стимулювання ринку електромобілів в Україні, збільшення попиту на них серед населення та зменшення рівня споживання палива. У свою чергу це призведе до покращення екологічної ситуації в країні та імплементації європейських правових норм.

Джерело: Закон&Бізнес

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»