• Посилання скопійовано

Використання пального для проведення техобслуговування авто: що з акцизом?

Пальне, що використовується як витратний матеріал автосервісними підприємствами при виконанні робіт з технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів, не оподатковується акцизним податком

Використання пального для проведення техобслуговування авто: що з акцизом?

ДФСУ у листі від 10.08.2016 р. №17343/6/99-99-12-03-03-15 роз'яснила: якщо при виконанні автосервісними підприємствами робіт з технічного обслуговування та ремонту автотранспортних засобів підакцизні товари (продукція), зазначені у пп. 215.3.4 ПКУ, використовуються як витратний матеріал і безпосередньо реалізація цих підакцизних товарів не відбувається, то така операція не є операцією з реалізації пального та, відповідно, об’єктом оподаткування акцизним податком.

Операції з переміщення пального у межах одного підприємства між складами або відокремленими підрозділами (філіями), використання пального для службового транспорту не є операціями з реалізації пального у розумінні пп. 14.1.212 ПКУ. А отже, в особи, яка здійснює виключно такі операції, не виникає об’єкт оподаткування акцизним податком з реалізації пального.

Такої ж позиції дотримувалися податківці при наданні роз'яснення щодо заміни масла при проведенні техобслуговування авто. Докладніше >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»