• Посилання скопійовано

Виправляємо помилку в реквізиті «Особа - отримувач пального» акцизної накладної

ДФС роз'яснила, як виправити помилки в реквізиті «Особа - отримувач пального» акцизної накладної, у т. ч. якщо помилка допущена в найменуванні отримувача пального

Виправляємо помилку в реквізиті «Особа - отримувач пального» акцизної накладної

В "ЗІР" (підкатегорія 116.13.03) податківці зазначили: якщо при реєстрації акцизної накладної помилково вказано неправильні реквізити отримувача пального (код за ЄДРПОУ юрособи, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта - для фізособи), платником податку, що реалізує пальне:

1) складається розрахунок коригування акцизної накладної на зменшення всього обсягу пального, що був зазначений в такій акцизній накладній, який реєструється в ЄРАН отримувачем пального;

2) після цього реєструється в ЄРАН нова акцизна накладна з правильними реквізитами отримувача пального. При цьому дата складання нової акцизної накладної повинна відповідати даті складання помилкової накладної, що була зареєстрована в ЄРАН, а порядковий номер повинен відповідати поточній нумерації.

Крім того, реєстрація в ЄРАН розрахунку коригування та/або нової акцизної накладної здійснюється з дотриманням терміну реєстрації відповідно до вимог п. 231.6 ПКУ.

Якщо при реєстрації акцизної накладної платником податку помилково вказано неправильні реквізити отримувача пального (повна чи скорочена назва юридичної особи або прізвище, ім’я та по батькові фізичної особи), то у разі правильного відображення операції в СЕА РП (тобто операція з реалізації пального в повному обсязі відображена в ЄРАН на рахунку відповідного контрагента) така операція не коригується.

Новини на тему:

Виправляємо помилки у графах 3 та 4 акцизної накладної

В ЄРАН зареєстровано помилкову акцизну накладну: як виправити? 

- Коригуємо показники акцизної накладної у разі повернення пального постачальнику.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»