• Посилання скопійовано

Резервуари для зберігання пального для власних потреб не є акцизним складом

ДФС розглянула питання щодо реєстрації платником акцизного податку з реалізації пального і віднесення ємностей, в яких здійснюється зберігання пального, до акцизних складів

Резервуари для зберігання пального для власних потреб не є акцизним складом

ДФСУ  у листі від 05.08.2016 р.  №17060/6/99-99-12-02-02-15 роз’яснила, що акцизний склад – це спеціально обладнані приміщення на обмеженій території, розташовані на митній території України, зокрема де розпорядник акцизного складу провадить свою господарську діяльність шляхом вироблення, оброблення (перероблення), змішування, навантаження-розвантаження, зберігання пального (крім скрапленого газу природного, бензолу, метанолу), за винятком приміщень для навантаження-розвантаження, зберігання пального виключно для потреб власного споживання пального розпорядником акцизного складу (п. 14.1.6 ПКУ).

Таким чином, резервуари, які використовуються для навантаження-розвантаження, зберігання пального виключно для потреб власного споживання пального, не є акцизним складом.

Однак, якщо підприємство не здійснює реалізацію  пального, а надає послуги зі зберігання пального третім особам у ємностях на підставі договорів зберігання та здійснює його навантаження/розвантаження, то ємності є частиною акцизного складу. Відповідно вони мають бути обладнані витратомірами-лічильниками та рівнемірами-лічильниками, що внесені до реєстру, з 01.01.2017 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»