• Посилання скопійовано

З'явився законопроект щодо виключення акцизу з доходів/витрат підприємців на загальній системі

ВРУ надала проект Закону про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо уточнення правил розрахунку доходів і витрат фізичних осіб-підприємців - суб'єктів господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів)

З'явився законопроект щодо виключення акцизу з доходів/витрат підприємців на загальній системі

На сайті ВРУ з’явився законопроект № 5036, яким  вносяться чергові зміни до Податкового кодексу України.

Законопроектом пропонується внести зміни до пункту 177.3 статті 177 Податкового кодексу, відповідно до яких встановити, що для фізособи-підприємця – суб’єкта господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, до витрат і доходу не включаються суми акцизного податку, що входять до ціни придбаних або проданих товарів (робіт, послуг).

Як пояснюють урядовці, на сьогоднішній день акцизний податок, як непрямий податок, включається до доходу госпсуб’єкта. Це суперечить суті акцизного податку та принципам рівності усіх платників перед законом, недопущення будь-яких проявів податкової дискримінації, нейтральності оподаткування. Тож, зміни до ПКУ будуть сприяти приведенню норм, що регулюють нарахування та сплату акцизного податку у відповідність до вимог інших норм Кодексу та базових принципів податкового законодавства.

У разі прийняття законопроекту № 5036, він набере чинності з дня його опублікування, але не раніше 1 січня 2017 року.

Як зараз діяти підприємцю на загальній системі з акцизом розглянуто у новинах:

Як відображається у Книзі обліку доходів та витрат акцизний податок, включений до вартості проданих товарів

Підприємець не має права включати до витрат суму сплаченого акцизного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»