• Посилання скопійовано

Роздрібна реалізація алкогольних коктейлів: чи бути акцизу?

Реалізація коктейлів обкладається акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизними товарами, якщо вміст спирту етилового в таких напоях перевищує 0,5% об'ємних одиниць

Роздрібна реалізація алкогольних коктейлів: чи бути акцизу?

ДФС в інформаційно-довідковому ресурсі "ЗІР" (категорія 116.02) роз'яснила: акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизних товарів оподатковуються операції з реалізації коктейлів суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі, якщо вміст спирту етилового в таких напоях перевищує 0,5% об’ємних одиниць. 

Базою оподаткування акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями є вартість (з податком на додану вартість та без урахування акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів) підакцизних товарів. 

Тобто, при визначенні бази оподаткування акцизним податком з роздрібної торгівлі підакцизних товарів, зокрема коктейлів, слід ціну реалізованого товару розділити на 105 та помножити на 100 (ціна коктейлю – 105% складається з вартості товару з податком на додану вартість – 100% та акцизного податку з роздрібної торгівлі алкогольними напоями – 5%).

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»