• Посилання скопійовано

Який алкоголь потрібно маркувати? — позиція ДФСУ

ДФС наголошує, що маркувати потрібно усі алкогольні напої із вмістом спирту етилового понад 8,5% об’ємних одиниць та розлитих у споживчу тару (в т. ч. алкогольні напої у тарі місткістю 5 л)

Який алкоголь потрібно маркувати? — позиція ДФСУ

ДФСУ в індивідуальній консультації від 01.03.2018 р. №817/6/99-99-12-01-03-15/ІПК нагадує, що у разі виробництва на митній території України алкогольних напоїв і тютюнових виробів чи ввезення їх на митну територію України платники податку зобов'язані їх маркувати марками встановленого зразка таким чином, щоб марка акцизного податку розривалася під час відкупорювання (розкривання) товару (п. 226.1 та 226.2 ПКУ).

Наявність наклеєної в установленому порядку марки акцизного податку встановленого зразка на пляшці (упаковці) алкогольного напою та пачці (упаковці) тютюнового виробу є однією з умов для ввезення на митну територію України і продажу таких товарів споживачам, а також підтвердженням сплати податку та легальності ввезення товарів.

Маркуванню підлягають усі алкогольні напої, які реалізуються в Україні, як вироблені в Україні, так і ті, що імпортуються в Україну, із вмістом спирту етилового понад 8,5% об'ємних одиниць та розлиті у споживчу тару, в т.ч. алкогольні напої у тарі місткістю 5 літрів.

Для маркування імпортованого вина міцністю понад 8,5% об’ємних одиниць застосовуються акцизні марки АІ ВП із зазначенням суми акцизного податку, яка відповідає ємкості тари та діючої ставки акцизного податку на момент отримання акцизних марок.

У разі ввезення маркованої підакцизної продукції на митну територію України податок сплачується під час придбання марок акцизного податку з доплатою (у разі потреби) на день подання митної декларації.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»