• Посилання скопійовано

Реалізації пального в тарі до 2 літрів: чи потрібно складати акцизні накладні та звітувати?

Реалізацію суб’єктами господарювання (крім виробників) пального у споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно) не вважається реалізацією пального згідно з ПКУ. А отже, госпсуб'єкти не зобов'язані складати акцизні накладні

Реалізації пального в тарі до 2 літрів: чи потрібно складати акцизні накладні та звітувати?

ДФСУ у листі від 26.02.2018 р. №786/6/99-95-42-03-15/ІПК зауважує, що у разі передачі (відпуску, відвантаження) суб’єктами господарювання (крім виробників) пального в споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно) такі операції не розглядаються, як операції з реалізації пального в розумінні пп. 14.1.212 ПКУ.

Тобто такі госпсуб’єкти у разі здійснення виключно операцій з передачі (відпуску, відвантаження) пального в споживчій тарі ємністю до 2 літрів (включно), не є платниками акцизного податку. А отже, на них не поширюються норми ПКУ щодо обов’язкового складання і реєстрації акцизних накладних в ЄРАН.

Якщо такі суб’єкти господарювання (крім виробників) зареєстровані платниками акцизного податку, вони не зобов’язані складати акцизну накладну на обсяги передачі (відпуску, відвантаження) такого пального.

Крім того, якщо платник не є особою, яка реалізує пальне та у звітному періоді у такого платника не виникли об’єкти оподаткування, або не з’явились показники, що підлягають декларуванню, то платник у такому звітному періоді не зобов’язаний подавати декларацію з акцизного податку.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Акцизи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Акцизи»