• Посилання скопійовано

Сплачувати транспортний податок за вантажний автомобіль не потрібно

ДФСУ розглянула питання щодо оподаткування доходу, отриманого фізособою від продажу юридичній особі вантажного автомобіля, і необхідності сплати у такому випадку транспортного податку

Сплачувати транспортний податок за вантажний автомобіль не потрібно

ДФСУ у листі  від 02.03.2016 р. №2267/С/99-99-17-03-03-14 роз'яснила, що у разі продажу у 2015 році фізичною особою вантажного автомобіля юридичній особі, така юридична особа зобов’язана була при нарахуванні (виплаті) доходу за вказаною операцією виконати функції податкового агента. Тобто потрібно нарахувати, утримати та сплатити (перерахувати) до бюджету ПДФО за ставкою 5 %. та військовий збір за ставкою 1,5%.

Щодо транспортного податку, то податківці зауважують, що згідно з п. 267.2 ПКУ об'єктом оподаткування є лише легкові автомобілі. Таким чином, вантажні автомобілі не є об'єктом оподаткування транспортного податку.

Зауважимо, що аналогічні норми продовжують діяти і при продажі фізособою вантажного автомобіля протягом 2016 року (ПДФО- 5%, військовий збір -1,5%, транспортним податком не оподатковується).

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»