• Посилання скопійовано

Визначаємо ставки екологічного податку за викиди стаціонарними джерелами забруднення

ДФСУ роз'яснила особливості застосування ставок екологічного податку за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення при визначенні розміру податкових зобов’язань з цього податку

Визначаємо ставки екологічного  податку за викиди  стаціонарними джерелами забруднення

ДФСУ у листі  від 16.03.2016 №9027/7/99-99-15-04-02-17 нагадує, що ставки екологічного податку за викиди забруднюючих речовин затверджено ст. 243 Податкового кодексу.

Зокрема, для обмеженого переліку забруднюючих речовин або груп забруднюючих речовин, включаючи «тверді речовини» та «вуглеводні» ставки затверджено у п. 243.1 ПКУ. Перелік забруднюючих речовин, що об’єднані у зазначених групах, затверджено наказом Мінприроди від 14.03.2002 р. № 104.

Якщо для забруднюючої речовини або групи забруднюючих речовин цим пунктом ставка податку не встановлена, після ідентифікації класу небезпечності забруднюючої речовини застосовується ставка податку, встановлена п. 243.2 ПКУ. Клас небезпечності забруднюючої речовини визначається у порядку, затвердженому наказом Мінприроди від 27.06.2006 р. №  309.

У разі неможливості застосування ставок визначених цими пунктами, передбачено ставки на підставі величин орієнтовно безпечних рівнів впливу таких речовин (сполук) в атмосферному повітрі населених пунктів, що визначаються згідно з постановою головного державного санітарного лікаря України від 15.04.2013 р. №  9.

Для обґрунтованого застосування ставок екологічного податку при визначенні розміру податкових зобов’язань з податку у разі експлуатації об’єктів, з яких надходять в атмосферне повітря забруднюючі речовини або їх суміші, платникам необхідно використовувати відповідні документи. Зокрема, дозвіл, згідно з якими здійснюється ідентифікація видів забруднюючих речовин, визначається їх клас небезпечності, а також величина орієнтовно безпечних рівнів таких речовин. 

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»