• Посилання скопійовано

ДФС про сплату екоподатку за відходи сільгосппідприємства

Регіональні податківці розглянули питання щодо необхідності сплати екологічного податку за відходи сільського господарства

ДФС про сплату екоподатку за відходи сільгосппідприємства

ДФС у Рівненській області у листі від 08.04.2016 р. №793/10/17-00-15-03-09 зазначила, що відходи сільського господарства містять значну частку органічних речовин та практично завжди повністю утилізуються за різними напрямами. Таким чином, хоча гній є відходами, але після нескладних підготовчих операцій відбувається остаточна утилізація зазначених відходів.

Отже, лише у разі розміщення обсягів гною у спеціально відведених для цього місцях чи на об'єктах підприємство зобов'язане за такі обсяги сплачувати екологічний податок.

Крім того, слід урахувати, що екологічний податок справляється також у разі здійснення підприємством інших видів діяльності, при яких утворюються об'єкти оподаткування екологічним податком, зокрема якщо підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, скиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об'єкти, розміщення інших видів відходів, крім гною.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ДФС у Рівненській області

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»