• Посилання скопійовано

ДФСУ про нюанси сплати земельного податку у разі продажу земельного участку

У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році

ДФСУ про нюанси сплати земельного податку у разі продажу земельного участку

ДФСУ у листі від 15.08.2017 р. №1601/6/99-99-12-02-03-15/ІПК нагадує, що у разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році.

Водночас у разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника - юридичної або фізичної особи до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому припинилося право власності на зазначену земельну ділянку, а новим власником - починаючи з місяця, в якому він набув право власності (абз. другий п. 286.5 ПКУ).

Таким чином, підприємство припиняє виконувати податкові зобов’язання з плати за землю у разі включення до цивільно-правової угоди з купівлі-продажу земельної ділянки вимоги щодо компенсації новому власнику земельної ділянки витрат на сплату плати за землю за період - з початку місяця, в якому припинилося право власності на земельну ділянку, до дати набуття новим власником прав на неї.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»