• Посилання скопійовано

Запропоновано скасувати пільги на сплату земельного податку для фізосіб

Зареєстровано законопроект, яким пропонується виключити з Податкового кодексу статтю 281 "Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб"

 Запропоновано скасувати пільги на сплату земельного податку для фізосіб

6 жовтня 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7184  "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо відміни пільг на сплату земельного податку для фізичних осіб)". Його автором є нардеп О. Барна.

Законопроектом пропонується виключити з Податкового кодексу статтю 281 "Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб". Цією статтею, зокрема, передбачено звільнення від сплати цього податку для:

  • інвалідів першої і другої групи;
  • фізосіб, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років;
  • пенсіонерів (за віком);
  • ветеранів війни та осіб, на яких поширюється дія Закону "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";
  • фізосіб, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Як зазначено у пояснювальній записці, реалізація положень законопроекту призведе до значного поповнення місцевих бюджетів та сприятиме соціально-економічному розвитку сільських регіонів, сільських громад, розвитку їх інфраструктури.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Верховна Рада України

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»