• Посилання скопійовано

Як сплачувати транспортний податок, якщо «вік» авто досяг п’яти років

У разі закінчення п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, що настає за місяцем, у якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років

Як сплачувати транспортний податок, якщо «вік» авто досяг п’яти років

ДПІ у Голосіївському районі м. Києва нагадує, що об’єктом оподаткування є легкові автомобілі:

  • з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно)
  • та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Платники податку – юрособи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього самого року подають до контролюючого органу за місцем реєстрації об’єкта оподаткування декларацію з транспортного податку  з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

У разі закінчення п’ятирічного віку легкового автомобіля протягом звітного року податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, що настає за місяцем, у якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

Таким чином, юридична особа, яка має зареєстрований в Україні згідно з чинним законодавством власний легковий автомобіль, обчислює суму транспортного податку за період, який починається з 1 січня звітного року до початку місяця, що настає за місяцем, у якому вік такого автомобіля досяг (досягне) п’яти років.

***

Читайте також:

Транспортний податок: оновлені правила 

Нова декларація з транспортного податку: аналіз змін від редакції 

Джерело: ДПІ у Голосіївському районі м. Києва ДПС

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»