• Посилання скопійовано

Запропоновано багатодітні сім'ї звільнити від податку на нерухомість

Оприлюднено проект змін до Податкового кодексу щодо оподаткування податком на нерухоме майно об'єктів, які належать багатодітним, прийомним, малозабезпеченим родинам

Запропоновано багатодітні сім'ї звільнити від податку на нерухомість

2 січня 2017 року у Верховній Раді зареєстровано законопроект №7477 "Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування податком на нерухоме майно об'єктів, які належать багатодітним, прийомним, малозабезпеченим родинам)". Його автором є нардеп Є. Мураєв.

Законопроектом пропонується зазначити у ст. 266 ПКУ, що об’єкти житлової нерухомості, в тому числі їх частки, що належать фізичним особам, які відповідно до закону мають статус багатодітних або прийомних, або малозабезпечених сімей, опікунів, піклувальників дітей, але не більше одного такого об’єкта на сім’ю, опікуна, піклувальника - не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. 

Таким чином планується підвищити рівень соціальної захищеності сімей з дітьми, а також сприяти подальшому розвитку влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, для виховання у родини.

***

Читайте також: Допомога малозабезпеченим у 2017 році: документи, розмір, порядок надання

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»