• Посилання скопійовано

Як операції з нерезидентами-неплатниками корпоративного прибутку слід визнавати контрольованими за 2017 рік

Податківці надали роз'яснення щодо періоду застосування переліку організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток для визнання господарських операцій контрольованими

Як операції з нерезидентами-неплатниками корпоративного прибутку слід визнавати контрольованими за 2017 рік

Податківці в індивідуальній консультації від 14.03.2018 р. №997/6/99-99-15-02-02-15/ІПК  нагадали, що з 27 липня 2017 року набула чинності постанова КМУ від 04.07.2017 р. №480 «Про затвердження переліку організаційно-правових форм нерезидентів, які не сплачують податок на прибуток (корпоративний податок), у тому числі податок з доходів, отриманих за межами держави реєстрації таких нерезидентів, та/або не є податковими резидентами держави, в якій вони зареєстровані як юридичні особи». 

Але за п. 41 підрозд. 10 роздл. XX ПКУ господарські операції з нерезидентами за переліком визнаються контрольованими з дати набрання чинності переліком. 

Нагадаємо, що з 01.01.2017 року вартісними критеріями контрольованих операцій відповідно до пп. 39.2.1.7 ПКУ є: 

  • річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 150 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний звітний рік; 
  • обсяг таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 10 мільйонів гривень (за вирахуванням непрямих податків) за звітний рік. 

Тому господарські операції з нерезидентами з цього переліку у разі відповідності вартісним показникам пп. 39.2.1.7 ПКУ визнаються контрольованими з 27 липня 2017 року та повинні бути відображені у Звіті про контрольовані операції

При цьому річний дохід платника податків та обсяг господарських операцій з кожним контрагентом розраховуються для 2017 року за підсумками всього звітного року. 

****

Читайте також:

Трансфертне ціноутворення та пов’язані з ним податкові різниці.

Затверджено новий перелік держав, операцій з резидентами яких є контрольованими .

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»