• Посилання скопійовано

Перелік організаційно-правових форм нерезидентів, операції з якими визнаються контрольованими, працює з 27.07.2017 року

Хоча нова категорія нерезидентів, операції з якими визнаються контрольованими, була додана до п. 39.2 ПКУ ще з 01.01.2017 р., перелік організаційно-правових форм таких нерезидентів набрав чинності лише з 27.07.2017 р. Це спричинило особливості, які слід врахувати, зокрема, при визначенні дати контрольованої операції

Перелік організаційно-правових форм нерезидентів, операції з якими визнаються контрольованими, працює з 27.07.2017 року
 
1) Щодо періоду застосування переліку організаційно-правових форм нерезидентів
У разі відповідності господарських операцій критеріям, визначеним пп. "г" пп. 39.2.1.1 та пп. 39.2.1.7 ПКУ, вони можуть визнаватись контрольованими з 27 липня 2017 року та повинні бути відображені у Звіті про контрольовані операції.
Водночас умови, визначені пп. 39.2.1.7 ПКУ (річний дохід платника податків та обсяг господарських операцій з кожним контрагентом), розраховуються для 2017 року за підсумками всього звітного (календарного) року.
 
2) Щодо дати проведення контрольованої операції
Датою проведення контрольованої операції у 2017 році з нерезидентом, організаційно-правова форма якого включена до Переліку №480, є дата переходу прав власності на товар або дата складення акта або іншого документа, який підтверджує виконання робіт або надання послуг з 27.07.2017 р. по 31.12.2017 р.
 
 
3) Щодо повідомлення про укладання форвардного контракту
Відповідно абзацу 2 пп. 39.3.3.3 ПКУ умовою для проведення порівняння цін контрольованої операції, яка здійснюється на підставі форвардного контракту, із форвардними цінами на найближчу дату до дати укладення відповідного форвардного контракту є направлення платником податків до ДФСУ повідомлення про укладення такого контракту протягом 10 робочих днів з дня його укладення.
Форма Повідомлення затверджена наказом Мінфіну від 03.07.2017 р. №621.
У разі ненаправлення повідомлення про укладання форвардного контракту порівняння цін у контрольованій та зіставних неконтрольованих операціях проводиться на дату переходу права власності на товар.
 

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»