• Посилання скопійовано

Який коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства застосовувати за ІI квартал 2018 року?

Податківці розповіли, що коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства у ІI кварталі 2018 року – 51%

Який коефіцієнт рентабельності гірничого підприємства застосовувати за ІI квартал 2018 року?

Офіс великих платників податків повідомляє, що ДФСУ листом від  10.08.2018 р. №24767/7/99-99-12-03-04-17 надала роз’яснення щодо коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства  за обліковою ставкою НБУ.

Платники рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин, які порушили строк регулярної повторної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин  ділянок надр, обчислюють податкові зобов’язання з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин із застосуванням коефіцієнту рентабельності гірничого підприємства, що дорівнює трикратному розміру облікової ставки НБУ.

У ІІ кварталі 2018 року діяла одна облікова ставка НБУ – 17 %. Тривалість дії облікової  ставки 17% – 91 день (01.04.2018 – 30.06.2018).

З огляду на викладене, для обчислення податкових зобов’язань з рентної плати, середньозважена  облікова ставка за ІІ квартал 2018 року відповідає 17%.

Таким чином, платники рентної плати за користування надрами для видобування  корисних копалин, які порушили строк регулярної геолого-економічної оцінки запасів корисних копалин у межах ділянок надр, на які їм надано спеціальні дозволи на користування надрами, обчислюють податкові зобов’язання з рентної плати за ІІ квартал 2018 року із застосуванням коефіцієнта рентабельності гірничого підприємства  у розмірі  51 %.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Оподаткування/Інші податки

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інші податки»