• Посилання скопійовано

Відшкодована сума матеріальної шкоди не є об'єктом оподаткування військовим збором

Сума матеріальної шкоди, яка за вироком суду відшкодовується платнику внаслідок заподіяння шкоди здоров'ю, не включається до оподатковуваного доходу

Відшкодована сума матеріальної шкоди не є об'єктом оподаткування військовим збором

Сума матеріальної шкоди, яка за вироком суду відшкодовується платнику податків внаслідок заподіяння шкоди здоров'ю, не включається до оподатковуваного доходу та не підлягає оподаткуванню податком на доходи фізичних осіб.

Oскільки зазначений дохід не включається до загального оподатковуваного доходу, то сума такого доходу не є об'єктом оподаткування і військовим збором.

Порядок оподаткування сум, що за рішенням суду спрямовуються на відшкодування збитків, завданих платнику податку внаслідок заподіяння йому матеріальної шкоди, а також шкоди життю та здоров'ю  визначено пп. 164.2.14 п. 164.2 ст. 164 Податкового кодексу України.

Джерело: ГУ ДФС у Дніпропетровській області

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»