• Посилання скопійовано

Перестраховики до об’єкту оподаткування ПДФО не включаються

Фахівці ДФС розглянули лист щодо об’єкта оподаткування страховика за договорами перестрахування

Перестраховики до об’єкту оподаткування ПДФО не включаються

Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з обслуговування великих платників у листі від 06.01.2016 р. №132/10/28-10-06-11 нагадало, що під час провадження страхової діяльності юридичних осіб - резидентів одночасно із ставкою податку на прибуток, ставки податку на дохід встановлюються у таких розмірах:

- 3 % за договорами страхування від об’єкта оподаткування;

- 0 % за договорами з довгострокового страхування життя, договорами добровільного медичного страхування та договорами страхування у межах недержавного пенсійного забезпечення, зокрема договорів страхування додаткової пенсії.

Встановлено, що страховики сплачують податок на прибуток за ставкою 18% та податок на дохід за ставками 3% або 0%.

Нарахований страховиком податок на дохід за ставкою 3% є різницею, яка зменшує фінансовий результат до оподаткування такого страховика.

Об’єкт оподаткування страховика, до якого застосовується ставка 3% або 0%, розраховується як сума страхових платежів, страхових внесків, страхових премій, нарахованих за договорами страхування і співстрахування. При цьому страхові платежі, страхові внески, страхові премії за договорами співстрахування включаються до складу об’єкта оподаткування страховика тільки в розмірі його частки страхової премії передбаченої договором співстрахування.

Враховуючи вищевикладене, перестраховики до об’єкту оподаткування податком на доходи не включаються. Перестрахування повністю виключено з об’єкта оподаткування згідно розділу ІІІ ПКУ від 01.01.2015 року.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»