• Посилання скопійовано

Компенсація комунальних послуг при оренді: що з ПДФО та військовим збором?

Якщо юрособа компенсує фізособі вартість спожитих комунальних послуг окремо від орендної плати, то сума компенсації підлягає оподаткуванню ПДФО як додаткове благо

Компенсація комунальних послуг при оренді: що з ПДФО та військовим збором?

ДФСУ у листі від 28.01.2016 р. №917/П/99-99-17-03-03-14 нагадує, що у межах договорів оренди можливі два варіанти відшкодування витрат за комунальні послуги: в складі орендної плати або окремо від неї.

У разі якщо юридична особа (орендар) компенсує фізичній особі (орендодавцю) вартість спожитих комунальних послуг окремо від орендної плати, то сума зазначеної компенсації підлягає оподаткуванню ПДФО як додаткове благо. А також оподатковується військовим збором за ставкою 1,5%.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»