• Посилання скопійовано

Як оподатковуються виплати на безоплатне харчування працівників

ДФС розглянула питання щодо включення до оподаткованого доходу вартості харчування, безоплатно наданого товариством основним працівникам та працівникам, що виконують роботи за цивільно-правовими договорами

Як оподатковуються виплати на безоплатне харчування працівників

ДФС у Миколаївській області у листі від 11.02.2016 р. № 431/10/14-29-15-01-10 нагадує, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді харчування, безоплатно отриманого платником податку.

Однак, оподаткування доходів фізичних осіб, у тому числі одержаних у вигляді додаткового блага, розглядається лише у разі їх одержання безпосередньо конкретним платником податку.

Отже, дохід, отриманий як додаткове благо, зокрема, у вигляді харчування, безоплатно отриманого платником податку, оподатковується за ставкою 18 %.

При оподаткуванні ПДФО  додаткового блага слід пам'ятати, що базою оподаткування доходів у будь-якій негрошовій формі є вартість такого доходу, розрахована за звичайними цінами, правила визначення яких встановлені згідно з ПКУ, помножена на натуральний коефіцієнт (п. 164.5 ПКУ).

Окрім того, з виплат соціального характеру у грошовій і натуральній формі необхідно нараховувати та сплачувати єдиний внесок, серед них, зокрема, оплата або дотації на харчування працівників, у тому числі в їдальнях, буфетах, профілакторіях.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»