• Посилання скопійовано

Відшкодування частини кредиту за рахунок держбюджету: що з ПДФО?

Податківці роз'яснили, що сума такого відшкодування може бути віднесена до категорій доходів, які не оподатковуються ПДФО

Відшкодування частини кредиту за рахунок держбюджету: що з ПДФО?

ДФСУ у листі від 16.02.2016 р. №1674/Д/99-99-17-03-03-14 нагадала, що згідно з пп. 165.1.1 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включаються суми:

  • державної та соціальної матеріальної допомоги,
  • державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг,
  • житлових та інших субсидій або дотацій,
  • компенсацій (включаючи грошові компенсації інвалідам, на дітей-інвалідів при реалізації індивідуальних програм реабілітації інвалідів, суми допомоги по вагітності та пологах),
  • винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

Оскільки відшкодування частини суми кредиту, отриманого фізичними особам - позичальниками, буде здійснюватися за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті на відповідний рік, то сума такого відшкодування може бути віднесена до категорій доходів, визначених пп. 165.1.1 ПКУ. Тобто відшкодування частини кредиту за рахунок держбюджету не буде обкладатися ПДФО.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»