• Посилання скопійовано

Оподаткування успадкованого доходу та майна

ДФСУ роз’яснила нюанси оподаткування ПДФО доходу у вигляді вартості успадкованих (прийнятих у дарунок) коштів, майна, майнових чи немайнових прав, отриманих платником податку – фізособою (резидентом/нерезидентом)

Оподаткування успадкованого доходу та майна

Податківці в листі  від 10.03.2016 р. №2522/Ш/99-99-17-03-03-14 зазначають, що при оподаткуванні доходу у вигляді вартості успадкованих (прийнятих у дарунок) коштів, майна, майнових чи немайнових прав отриманих платником податку — фізичною особою (резидентом/нерезидентом) слід враховувати, що існують дві норми, які встановлюють різні ставки ПДФО залежно від критерію — або ступінь споріднення, або резидентство.

З огляду на зазначене, до вартості будь-яких об’єктів спадщини, одержаних у звітному податковому році спадкоємцем від спадкодавця — нерезидента, та спадкоємцем — нерезидентом від спадкодавця — резидента незалежно від їх ступеня споріднення, застосовується ставка ПДФО 18%, передбачена  п. 167.1  ст. 167 Податкового кодексу.

На підставі: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»