• Посилання скопійовано

Юрособа виплачує доходи підприємцеві-єдиннику: що з ПДФО та військовим збором?

Податківці роз'яснили, що юрособа при виплаті доходів підприємцю - платнику єдиного податку 2 та 3 групи не повинна нараховувати (утримувати) ПДФО та військовий збір

Юрособа виплачує доходи підприємцеві-єдиннику: що з ПДФО та військовим збором?

ДФСУ у листі від 15.03.2016 р. №6161/10/26-15-13-01-12  зазначила, що юридична особа при виплаті доходів фізичній особі - підприємцю - платнику єдиного податку 2 та 3 групи не повинна нараховувати (утримувати) ПДФО та військовий збір.

Податківці це поянюють тим, що відповідно до норм ПКУ платник єдиного податку здійснює оподаткування такого доходу самостійно.

При цьому юридична особа, яка виплачує дохід зазначеній особі, зобов'язана відобразити такі виплати у податковому розрахунку за ф. 1-ДФ під ознакою доходу «157».    

Від редакції: Зверніть увагу! Наявність копії витягу з реєстру платників єдиного податку знімає можливі питання оподаткування доходів ПДФО з урахуванням норми пп. 165.1.36 ПКУ. Норма цього підпункту говорить про те, що доходи фізособи, з яких сплачується єдиний податок, не оподатковуються ПДФО. Отже, якщо вид діяльності, за який ФОП виплачується дохід, співпадає з видами діяльності, зазначеними у такому витягу, ПДФО з такого доходу не утримується та не сплачується юрособою (а отже, не сплачується і військовий збір). 

Новини на тему:

 - Форма №1-ДФ: про ознаки доходу, ІПН, штрафи

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»