• Посилання скопійовано

Оплата професійного навчання працівників без ПДФО: за яких умов?

Податківці роз'яснили, коли слід оподатковувати кошти, сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання працівників

Оплата професійного навчання працівників без ПДФО: за яких умов?

ДФС у листі від 06.06.2016 р. №12556/10/28-10-01-03-11 зауважила, що кошти, сплачені роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за навчання фізичної особи, що не перевищують у 2016 році 1930 грн за кожен місяць навчання, за умови дотримання інших норм, визначених у пп. 165.1.21 ПКУ, та витрат роботодавця у зв'язку з підвищенням кваліфікації (перепідготовкою) працівника у вищому та/або професійно-технічному навчальному закладі й отримання спеціальності (кваліфікації), не включаються до складу оподатковуваного доходу такої фізичної особи (працівника).

У разі порушення умов у частині перевищення суми, визначених пп. 165.1.21 ПКУ, кошти, сплачені роботодавцем за навчання фізичної особи, прирівнюються до додаткового блага та оподатковуються за ставкою 18%.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»