• Посилання скопійовано

Компенсація вартості проживання оподатковується на загальних підставах

ДФСУ розповіла про правила оподаткування компенсації вартості користування житлом у гуртожитку, яка сплачується працівникам працедавцем

Компенсація вартості проживання оподатковується на загальних підставах

ДФСУ у листі від 09.03.2017 р. №4770/6/99-99-13-02-03-15 зазначає: оскільки виплата компенсації вартості користування житлом у гуртожитку, яка сплачується працівникам роботодавцем, не передбачена умовами трудового та колективного договору, то з метою оподаткування сума такої компенсації включається до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу працівників як додаткове благо та оподатковується ПДФО (18%) і військовим збором (1,5%) на загальних підставах.

Крім того, оскільки зазначена компенсація не визначена Переліком як виплата, що звільняється від нарахування ЄСВ, то відповідно до Закону про ЄСВ сума виплаченої компенсації є базою нарахування єдиного соцвнеску на загальних підставах.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»