• Посилання скопійовано

Чи оподатковуються ПДФО витрати на профілактичний медогляд працівників

ДФСУ розповіла, чи оподатковуються ПДФО обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медичні огляди працівників

Чи оподатковуються ПДФО витрати на профілактичний медогляд працівників

ДФСУ у листі від 14.04.2017 р. №8055/6/99-99-13-02-03-15 нагадує, що обов’язкові попередні (до прийняття на роботу) та періодичні профілактичні медичні огляди працівників окремих професій, виробництв та організацій проводяться за рахунок роботодавців (підприємство, установа, організація або ФОП, що використовують працю найманих працівників). Перелік професій, виробництв та організацій, працівники яких підлягають обов’язковим профілактичним медичним оглядам, а також порядок проведення цих оглядів та видачі особистих медичних книжок встановлено постановою КМУ від 23.05.2001 р. № 559

При цьому, працівники підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності відшкодовують вартість бланка особистої медичної книжки закладам та установам охорони здоров’я, які проводитимуть обов’язкові медичні огляди при проходженні попереднього профілактичного медичного огляду до прийняття на роботу, та у разі необхідності отримання нового бланка цієї книжки у зв’язку з його втратою, зіпсуттям або неможливістю подальшого використання чи придбавають зазначений бланк за власні кошти.

Тому не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку - працівника витрати роботодавця на обов’язковий попередній (до прийняття на роботу) профілактичний огляд (у разі дотримання вимог пп. 165.1.19 ПКУ).

Водночас, згідно з пп. "г" пп. 164.2.17 ПКУ до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу включається дохід, отриманий таким платником податку як додаткове благо, зокрема, у вигляді суми грошового або майнового відшкодування будь-яких витрат або втрат платника податку, крім тих, що обов’язково відшкодовуються згідно із законом за рахунок бюджету або звільняються від оподаткування згідно з розділом IV ПКУ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: ДФСУ

Рубрика: Оподаткування/ПДФО

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДФО»