• Посилання скопійовано

Податкова накладна для неплатника ПДВ - правила заповнення

Міндоходів у Тернопільській області нагадує особливості заповнення податкової накладної для неплатника ПДВ

Податкова накладна для неплатника ПДВ - правила заповнення

Згідно із п. 10 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, усі примірники податкових накладних, особливості заповнення яких викладені в п. 11 Порядку, складаються в паперовому вигляді та залишаються в особи, що їх склала.

У разі постачання товарів/послуг покупцю, який не зареєстрований як платник податку, включаючи постачання на експорт, здійснення операцій у рахунок оплати праці фізичних осіб, що перебувають у трудових відносинах з платником податку, заповнення податкової накладної здійснюється з урахуванням таких особливостей:

- у верхній лівій частині у полі «Усі примірники залишаються у продавця» оригіналу такої податкової накладної робиться відповідна помітка «Х» та зазначається відповідний тип причини: «02» - постачання неплатнику податку, «03» - постачання товарів/послуг у рахунок оплати праці фізичним особам, які перебувають у трудових відносинах із платником податку, «11» - складена за щоденними підсумками операцій;

- у рядку «Особа (платник податку) – покупець» вказується «Неплатник податку»;

- рядки «Місцезнаходження (податкова адреса) покупця» та «Номер телефону» залишаються незаповненими;

- у рядку «Індивідуальний податковий номер покупця» відображається умовний ІПН «400000000000».

Джерело: ДФС у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»