• Посилання скопійовано

Реімпорт та подальша утилізація товару: що з ПДВ?

Операції із ввезення товарів у митному режимі реімпорту звільняються від оподаткування

Реімпорт та подальша утилізація товару: що з ПДВ?

ДФС у Житомирській області у листі від 06.01.2016 р. №13/6/06-30-15-01-19 нагадує, що операції із ввезення товарів у митному режимі реімпорту звільняються від оподаткування. Це не стосується операцій із ввезення відповідно до п. 3 частини другої ст. 78 МКУ, що оподатковуються податком за ставкою, визначеною пп. 194.1.1 ПКУ.

Операції з повернення нерезидентом товарів, які були експортовані платником податків за нульовою ставкою, відображаються у рядку 12.1 розд. ІІ "Податковий кредит" податкової декларації з ПДВ.

Оскільки повернутий товар не використано в господарській діяльності платника (товар підлягає утилізації), то платник податку зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання виходячи з бази оподаткування та скласти не пізніше останнього дня звітного (податкового) періоду і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну.

Для товарів/послуг, необоротних активів, придбаних або виготовлених до 1 липня 2015 року, такі зобовязання нараховуються лише, якщо під час такого придбання або виготовлення суми податку були включені до складу податкового кредиту.

Нараховані податкові зобов’язання у зв’язку з використанням товарів в операціях, що не є господарською діяльністю платника податку, відображаються в розділі І "Податкові зобов’язання" декларації з ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»