• Посилання скопійовано

Граничний термін для обрання „спрощенцями” звітного періоду по ПДВ

Платники ПДВ, які сплачують єдиний податок, можуть обрати квартальний податковий період у 2016 році

Граничний термін для обрання „спрощенцями” звітного періоду по ПДВ

ДФС у Тернопільській області нагадує, що платники ПДВ, які сплачують єдиний податок, можуть обрати квартальний податковий період у 2016 році. Заява про вибір квартального податкового періоду подається контролюючому органу разом з декларацією за наслідками останнього податкового періоду календарного року. Для платників, які звітують помісячно, останній день подання такої заяви – 20 січня 2016 року, а для платників квартальної форми звітності – 9 лютого 2016 року.

При цьому квартальний податковий період починає застосовуватися з першого податкового періоду наступного календарного року.

Відзначимо, якщо платник податку, який застосовував спрощену систему оподаткування, переходить на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом, такий платник податку зобов'язаний самостійно перейти на місячний податковий період, починаючи з першого місяця переходу на сплату інших податків і зборів, що зазначається у відповідній податковій декларації за наслідками місяця.

Квартальний період обирають відповідно до пп. 49.18.1 та п. 202.2 Податкового кодексу України.

Джерело: ДФC у Тернопільській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»