• Посилання скопійовано

Положення про реєстрацію платників ПДВ - в проекті від Мінфіну

На веб-порталі ДФС оприлюднено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість»

Положення про реєстрацію платників ПДВ - в проекті від Мінфіну

Проект розроблено з метою забезпечення реалізації положень Закону № 909-VIII, які набрали чинності з 1 січня 2016 року.

Проект наказу (Завантажити)

Зміни до Положення про реєстрацію платників податку на додану вартість (Завантажити)

Зокрема, передбачається вирішити такі питання:

1) скоротити перелік підстав для анулювання реєстрації платника ПДВ;

2) відобразити у Витягу з реєстру платників ПДВ (ф.№ 2-ВР) замість реквізитів одного електронного рахунка реквізитів трьох електронних рахунків платника ПДВ – сільськогосподарського підприємства, що обрав спеціальний режим оподаткування,.

Також Проектом пропонується:

  • повідомляти платників про результати розгляду заяв, поданих ними в електронній формі (щодо відмови у реєстрації/анулюванні реєстрації як платника ПДВ, пропозиції подати нову реєстраційну заяву), на адресу електронної пошти, з якої надійшла заява.
  • надати можливість особі, яка отримала пропозицію надати нову заяву про добровільну реєстрацію як платника ПДВ (ф.№ 1-ПДВ), подати таку заяву не пізніше ніж за 3 робочі дні до початку податкового періоду, з якого особа вважатиметься платником ПДВ та матиме право на податковий кредит і складання податкових накладних, із зазначенням бажаного дня реєстрації, що був наведений у попередній неприйнятій заяві.

Питання, які пропонується врегулювати, поширюються на юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Зауваження та пропозиції до Проекту від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна фіскальна служба України, Департамент реєстрації платників та електронних сервісів та електронну – oblik@sfs.gov.ua, а також на адресу поштову Державної регуляторної служби України – 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11.

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»