• Посилання скопійовано

Відображаємо в Декларації з ПДВ суму податку, у відшкодуванні якої за рішенням суду відмовлено

Податківці роз’яснили відображення в податковій декларації з ПДВ суми податку, на яку згідно з рішення суду відмовлено у наданні бюджетного відшкодування та складено податкове повідомлення-рішення

Відображаємо в Декларації з ПДВ суму податку, у відшкодуванні якої за рішенням суду відмовлено

ДФС наголошує, що у разі якщо за наслідками перевірки органів ДФС виявлено відсутність права на отримання платником податку бюджетного відшкодування та складено податкове повідомлення-рішення за формою "ВЗ" (за формою згідно з додатком 7 про відмову у наданні бюджетного відшкодування податку на додану вартість (форма "ВЗ"), то в 10-денний термін від дня отримання цього податкового повідомлення-рішення заявлена до відшкодування сума ПДВ зменшується у картці особового рахунка такого платника на суму, у відшкодуванні якої відмовлено.

На суму ПДВ, у відшкодуванні якої відмовлено, збільшується сума від’ємного значення, що відображається платником зі знаком "+" у рядку 20.3 податкової декларації з ПДВ звітного періоду із обов’язковим заповненням спеціального поля в податковій декларації, де вказується: дата, номер податкового повідомлення-рішення та сума зменшення чи збільшення від’ємного значення за результатами перевірки.

Про це ГУ ДФС у Рівненській області наголосило у листі від 09.02.2016 р.  №336/0/17-00-15-01-09.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»