• Посилання скопійовано

Критерії для включення до реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ

ДФС у Харківській області розповіла про порядок ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ

Критерії для включення до реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування ПДВ

Головне управління ДФС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 200.7.1. Податкового Кодексу України ДФС України формує та веде два реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку:

- Реєстр заяв, які відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 ПКУ (далі–реєстр 1);

- Реєстр заяв про які не відповідають критеріям, визначеним пунктом 200.19 ПКУ.

Таким чином до Реєстру 1 включатимуться заяви про повернення суми бюджетного відшкодування платникам податку, які одночасно відповідатимуть наступним критеріям:

- не перебувають у судових процедурах банкрутства відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом";

-  юридичні особи та фізичні особи - підприємці, включені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців і до цього реєстру стосовно них не внесено записів про:

а) відсутність підтвердження відомостей;

б) відсутність за місцезнаходженням (місцем проживання);

в) прийняття рішень про виділ, припинення юридичної особи, підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;

г) визнання повністю або частково недійсними установчих документів чи змін до установчих документів юридичної особи;

ґ) припинення державної реєстрації юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця та стосовно таких осіб відсутні рішення або відомості, на підставі яких проводиться державна реєстрація припинення юридичної особи чи підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця;

-  мають необоротні активи, залишкова балансова вартість яких на звітну дату за даними податкового обліку перевищує у три рази суму податку, заявлену до відшкодування, або отримали терміном на один рік від банківської установи фінансову гарантію, що діє з дня подачі відповідної заявки про повернення суми бюджетного відшкодування, а також здійснюють операції з вивезення товарів з митної території України у митному режимі експорту, питома вага яких протягом попередніх 12 послідовних звітних податкових періодів (місяців) сукупно становить не менше 40 відсотків загального обсягу поставок (для платників податку з квартальним звітним періодом - протягом попередніх чотирьох послідовних звітних періодів).

Довідково: Порядок ведення реєстрів заяв про повернення суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість затверджений Постановою Кабінету Міністрів України від від 22 лютого 2016 р. № 68. Про це ми також писали тут >>>

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»