• Посилання скопійовано

У продавця при виплаті винагороди дистриб’ютору виникає право на податковий кредит

ДФСУ розглянула питання щодо виплати продавцем винагороди (бонусу, мотиваційних виплат) дистриб’ютору і віднесення сум ПДВ, сплачених у складі винагороди, до податкового кредиту

У продавця при виплаті винагороди дистриб’ютору виникає право на податковий кредит

ДФСУ у листі від 02.03.2016 р. №4744/6/99-99-19-03-02-15 зазначила, що при наданні продавцем винагороди (бонусу) дистриб’ютору за досягнення відповідних показників та виконання плану продажу, об’єктом оподаткування ПДВ є маркетингові послуги, які надаються дистриб’ютором, а мотиваційні та стимулюючі виплати (премії, бонуси, інші заохочення), своє чергою, є компенсацією вартості таких послуг.

Таким чином, дистриб’ютор при отриманні мотиваційних та стимулюючих виплат (премій, бонусів, інших заохочень) від продавця у зв’язку з досягненням відповідних показників та виконанням плану продажу, зобов’язаний:

  • визначити податкові зобов’язання з ПДВ виходячи з суми отриманих мотиваційних та стимулюючих виплат (премій, бонусів, інших заохочень);
  • скласти і зареєструвати в ЄРПН податкову накладну.

У продавця при виплаті мотиваційних виплат (премій, бонусів, інших заохочень) дистриб’ютору виникає право на формування податкового кредиту (за умови реєстрації в ЄРПН податкової накладної, складеної дистриб’ютором).

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»