• Посилання скопійовано

Імпорт товару: чи можлива сплата ПДВ з електронного рахунку в СЕА ПДВ?

ДФСУ розглянула питання щодо можливості сплати ПДВ під час ввезення товарів на митну територію України з рахунку платника в системі електронного адміністрування ПДВ

Імпорт товару: чи можлива сплата ПДВ з електронного рахунку в СЕА ПДВ?

ДФСУ у листі від 25.02.2016 р. №4178/6/99-99-19-03-02-15 нагадує, що згідно з п. 200-1.5 ПКУ з рахунку у системі електронного адміністрування ПДВ платника перераховуються кошти:

 - до державного бюджету в сумі ПЗ з ПДВ, що підлягає сплаті за наслідками звітного податкового періоду,

 - та на поточний рахунок платника податку за його заявою, яка подається до контролюючого органу у складі звітності з ПДВ, у розмірі суми коштів, що перевищує суму задекларованих до сплати до бюджету податкових зобов'язань та суми податкового боргу з податку.

При цьому кошти, зараховані на електронний рахунок платника, є коштами, які використовуються виключно у цілях, визначених п. 200-1.5 ПКУ та погашення податкового боргу з ПДВ.

Таким чином, перерахування (зарахування) коштів, сплачених на електронний рахунок платника, в рахунок сплати ПДВ під час ввезення товарів на митну територію України податковим законодавством не передбачено.

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»