• Посилання скопійовано

Безоплатно імпортований товар: що з ПДВ?

Фіскали розглянули питання щодо віднесення до податкового кредиту суми ПДВ, сплаченого при розмитненні імпортованих на безоплатній умові взірців

Безоплатно імпортований товар: що з ПДВ?

Міжрегіональне ГУ ДФС - Центральний офіс з ОВП у листі від 04.03.2016 р. №4765/10/28-10-06-11 повідомило, що суми податку, сплачені під час імпорту товару, відносяться до податкового кредиту платника податку, а податкові зобов'язання під час здійснення ним операцій з використання взірців у межах господарської діяльності не нараховуються.

Однак, якщо товари/послуги починають використовуватися в операціях, що не є господарською діяльністю платника, то він зобов'язаний нарахувати податкові зобов'язання та скласти не пізніше останнього дня звітного періоду і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну (для товарів/послуг, необоротних активів, придбаних або виготовлених до 1 липня 2015 року, — у разі якщо під час такого придбання чи виготовлення суми податку були включені до складу податкового кредиту).

Коли та як складається зведена податкова накладна з 1 квітня 2016 року, - читайте тут >>>

Усі новини на тему >>>

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»