• Посилання скопійовано

Повторна ПДВ-реєстрація не дає права вікоригувати накладні, складені до анулювання

У разі анулювання реєстрації платника ПДВ втрачається й право на складання та реєстрацію податкових накладних/розрахунків коригування після дати такого анулювання

Повторна ПДВ-реєстрація не дає права вікоригувати накладні, складені до анулювання

ДФС у м. Києві у листі від 05.04.2016 р. №8078/10/26-15-12-01-18 наголошує: якщо особі анульовано реєстрацію платника ПДВ, вона втрачає право на складання та реєстрацію в ЄРПН податкових накладних/розрахунків коригування після дати такого анулювання.

Повторно зареєстрована платником ПДВ особа є платником ПДВ з нової дати реєстрації її платником ПДВ. Таким чином, вона не має права на складання та реєстрацію в ЄРПН розрахунків коригування до податкових накладних, складених особою в період до анулювання її попередньої реєстрації платником ПДВ.

***

Як повернути надміру сплачений ПДВ у разі анулювання реєстрації платником податку, - читайте тут  та в аналітичній статті від редакції тут.

Усі новини на тему >>

Автор: «Дебет-Кредит»

Джерело: ГУ ДФС у м. Києві

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»