• Посилання скопійовано

ПДВ-відшкодування за рішенням суду: взаємодія органів ДФСУ та Держказначейства

Затверджено Порядок взаємодії органів ДФСУ та Держказначейства у процесі судового розгляду та виконання рішень суду про бюджетне відшкодування ПДВ та/або пені, нарахованої на заборгованість з відшкодування такого податку, або стягнення митних платежів

ПДВ-відшкодування за рішенням суду: взаємодія органів ДФСУ та Держказначейства

Мінфін наказом від 09.03.2016  р. №343 затвердив Порядок взаємодії органів Державної фіскальної служби України та органів Державної казначейської служби України у процесі судового розгляду та виконання рішень суду про бюджетне відшкодування податку на додану вартість та/або пені, нарахованої на заборгованість державного бюджету з відшкодування такого податку, або стягнення митних платежів.

 Так, у разі надходження до Казначейства оригіналу виконавчого документа суду його копія не пізніше наступного робочого дня передається до ДФС. Податківці, своєю чергою, протягом п’яти робочих днів після одержання копії виконавчого документа направляють органу Казначейства довідку про суму залишку невідшкодованого ПДВ за звітний період.

У разі неузгодження платником суми залишку невідшкодованого ПДВ орган ДФС  протягом трьох робочих днів після закінчення строку узгодження подає до суду заяву про визнання виконавчого документа таким, що не підлягає виконанню повністю або частково.

Орган ДФС не пізніше наступного робочого дня повідомляє орган Казначейства про прийняття судом до розгляду заяви для вирішення питання зупинення безспірного списання коштів.

 Орган Казначейства направляє Державній казначейській службі України оригінал виконавчого документа, Довідку (за наявності) та інші документи, які містять відомості, що стосуються виконання рішення про бюджетне відшкодування податку на додану вартість та/або пені, у такі строки:

  • за умови узгодження платником суми залишку невідшкодованого ПДВ або, якщо сума, зазначена у Довідці, відповідає сумі, визначеній виконавчим документом, - протягом 3-ох робочих днів з дня надходження Довідки;
  • у разі ненадходження узгодженої платником Довідки до органу Казначейства та/або неподання органом ДФС до суду заяви - протягом 10 робочих днів з дня закінчення строку;
  • у разі подання органом ДФС до суду заяви, - протягом 15 робочих днів з дня закінчення строку.

Державна казначейська служба на підставі оригіналу виконавчого документа (за відсутності ухвали суду про прийняття до розгляду заяви, або обставин, які зумовлюють зупинення (відкладення) безспірного списання коштів) своїми розрахунковими документами протягом 5-ти робочих днів з дня надходження до Державної казначейської служби України такого виконавчого документа (або після надходження документів, які свідчать про усунення обставин, що були підставою для зупинення (відкладення) безспірного списання коштів) перераховує кошти з рахунку обліку доходів держюджету на рахунок платника у сумі, визначеній виконавчим документом, або зазначеній платником у його заяві, або узгодженій платником з органом ДФС у Довідці.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»