• Посилання скопійовано

Благодійні організації також повинні реєструватися платниками ПДВ

В яких випадках благодійні організації повинні реєструватися платниками ПДВ та як саме це зробити? Розповіли у ДФС

Благодійні організації також повинні реєструватися платниками  ПДВ

ДФСУ у листі від 26.04.2016 р. №9397/6/99-99-15-03-02-15 роз’яснила: якщо благодійна організація здійснює операції з постачання товарів (у тому числі лікарських засобів) на митній території України, що підлягають оподаткуванню згідно з розділом V ПКУ, загальний обсяг яких протягом останніх 12 календарних місяців перевищує 1 млн грн, то така організація повинна подати до контролюючого органу за своїм місцезнаходженням заяву і відповідно зареєструватись як платник ПДВ в обов’язковому порядку.

Також благодійна організація має право зареєструватись як платник ПДВ за своїм добровільним рішенням, шляхом подання до контролюючого органу заяви не пізніше ніж за 20 календарних днів до початку податкового періоду, з якого така організація вважатиметься платником ПДВ.

Водночас податківці нагадали, що відповідно до п. 197.11 ПКУ на операції із ввезення на митну територію України майна як гуманітарної допомоги, наданої згідно з нормами Закону №1192-XIV, поширюється режим звільнення від оподаткування ПДВ.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна фіскальна служба України

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»