• Посилання скопійовано

Терміни для сплати ПДВ на електронний рахунок у разі анулювання реєстрації платника ПДВ

Податківці роз'яснили, в які терміни особа, реєстрацію платника ПДВ якої анульовано, повинна сплатити ПДВ на електронний рахунок?

Терміни для сплати ПДВ на електронний рахунок у разі анулювання реєстрації платника ПДВ

У підкатегорії 101.01.02 "ЗІР" податківці роз'яснили, що cуми ПДВ, зазначені в декларації з ПДВ, що подана особою за наслідками останнього звітного (податкового) періоду, перераховуються Казначейством до бюджету з електронного рахунка платника податку не пізніше останнього дня строку, встановленого для самостійної сплати податкових зобов’язань.

При цьому, якщо залишок коштів на електронному рахунку недостатній для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов’язань, то особа, реєстрація платника ПДВ якої анулювано, зобов’язана протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку для подання податкової декларації, перерахувати з власного поточного рахунка на електронний рахунок необхідну суму коштів незалежно від того, залишатиметься особа зареєстрованою як платник цього податку на день сплати такої суми чи ні.

Порядок подання декларації з ПДВ за місяць анулювання реєстрації платника ПДВ розглянуто у новині >>>

Також при анулюванні реєстрації платника ПДВ варто пам'ятати, що повторно зареєстрована платником ПДВ особа є платником ПДВ з нової дати реєстрації її платником ПДВ. Таким чином, вона не має права на складання та реєстрацію в ЄРПН розрахунків коригування до податкових накладних, складених  до анулювання її попередньої реєстрації платником ПДВ. Докладніше >>

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Оподаткування/ПДВ

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «ПДВ»